Cum iti Alegi un Specialist in Chirurgie Estetica?


Tot mai multi medici care abia au iesit de pe bancile scolii se declara specialisti in chirurgie estetica si se recomanda a fi unii dintre cei mai buni in domeniul operatiilor chirurgicale cu rol estetic. Dar practica s-a dovedit a fi total contrara acestor laude, iar alegerea unui specialist chirurgie estetica nu se face dupa intuitie, ci doar dupa ce te-ai consultat cu mai multe persoane, dupa ce te-ai interesat pe internet, iar toate informatiile gasite au confirmat faptul ca respectivul medic chiar este un specialist desavarsit. Primul pas in alegerea unui specialist in chirurgie estetica incepe din momentul in care iti intrebi prietenii care au apelat deja la astfel de operatii. De la acestia trebuie sa afli informatii precum numele medicului, perioada de cand se ocupa cu asemenea interventii si pretul pe care il cere. Dupa ce ai descoperit cateva nume de doctori specialisti in interventii estetice.

Urmatorul pas este sa cauti informatii pe internet despre acestia. Avand in vedere ca dimensiunea informatiilor pe internet este una considerabila, daca respectivii medici sunt cu adevarat specialisti recunoscuti in domeniul lor de activitate, date necesare, cat si pareri despre acesteia, vei gasi fara prea multe batai de cap. Dupa ce ai ales unu-doua poate trei nume de doctori, urmatorul pas este sa stabilesti o intalnire cu fiecare in parte pentru a povesti exact ceea ce doresti. Daca acestia isi dau acceptul pentru a realiza o astfel de operatie si daca te-au convins ca ei pot duce la bun sfarsit interventia chirurgicala, alegerea se va face dupa pretul cerut pentru respectiva interventie. Bineinteles, pretul nu este intotdeauna hotarator, ci si modul in care se comporta medicul, modul in care acesta vorbeste, aspectul interior al clinicii, cat si aparatura folosita in cadrul interventiei chirurgicale. Asadar, alegerea unui specialist nu este usoara. Alegerea nu trebuie facuta pe repede inainte ca s-ar putea sa ai de suferit.

Obisnuita Despartire


Deseori ma intreb daca de-a lungul vietii reusim sa cunoastem cu adevarat sensul cuvantului "despartire"? Sa fie oare doar atunci cand are o incarcatura sentimentala dureroasa? Sau e de fiecare data cand lasam in urma o obisnuinta si ne indreptam spre altceva? Inceputul ne da speranta ca vom face altfel lucrurile, ca vom fi mai buni si vom excela. Pentru a treia oara m-am despartit de statutul de studenta. In acelasi timp, pentru prima oara am incercat la final o nostalgie curioasa. Fiecare etapa a evolutiei noastre cunoaste diverse gradatii in ceea ce priveste intensitatea a ceea ce simtim. La 22 de ani intelegi finalitatea unui demers altfel, poate cu mai mult avant. Aproape de 30 de ani ii vezi pragmatismul si concretizarea. Care sa fie mai intens? Sau e doar normal sa tanjim mereu dupa perioada adolescentei si a naivitatii ca putem schimba lumea? Ma uit la fostii mei colegi, mai tineri si le vad inflacararea si nerabdarea sa-si inceapa carierele. Uneori vad si apatie ori dezamagire ca nu vor mai avea ce sa faca, rutina scolara va trebui inlocuita si nu stiu deocamdata, cu ce. Ultimul curs a fost insotit si de un discurs motivational din partea unui profesor emblematic. Asadar, un cumul de trairi pe care le au in aceasta perioada. Cu toate acestea, nu ma pot abtine sa nu ma intreb: voi mai simti la fel ca la 20 de ani sau am inteles ce inseamna despartire?