Un Posesor de Halat Alb


Intre timp, singura pe metereze, am aflat ca nici tiroida nu-mi justifica apatia, lehamitea, tristetea, oboseala si toate alea care s-au urcat pe sufletul meu in ultima vreme. Chiar asa, am ramas fara absolut niciun motiv pe care sa-l arat cu degetul. De-a dreptul stanjenitor! Trebuie sa deschid o acolada mare, ca ma tot zgandare un gand. Deci, acolada, un fost coleg de la multinationala inspre care mi-am indreptat pasii, tot mai lipsiti de elan muncitoresc, timp de patru luni mari si late a mentionat, intr-un oarecare context pe care nu mi-l amintesc acum, ca viitoarea lui sotie este medic. Am intrebat atunci de specialitate, gandindu-ma ca nu se stie niciodata, si ce bine e sa cunosti un posesor priceput, amabil si prietenos de halat alb. La auzul cuvantului endocrinologie, am oftat, cine avea sa aiba nevoie de un endocrinolog?! Nimeni din familia mea, stiam sigur! Timp de vreo trei ani, pana cand am reusit, dupa lupte pe toate fronturile, sa raman din nou insarcinata, am avut neclintita dreptate. Nenea doctorul, sa-i dea Dumnezeu sanatate, mi-a dat o listuta lunga de analize, sa ne asiguram ca voi naste un pui frumos, sanatos si destept! 


Cand m-am prezentat cu rezultatele, s-a incruntat la vederea unor markeri, atpo se numesc ei, care sarisera peste acoperisul pe care statea pisica fierbinte. Si mi-a facut o trimitere de urgenta la endocrinologie! Nu de alta, dar se parea ca port cu mine, peste tot,  o tiroidita autoimuna care putea sa-mi afecteze nedorit puiul mult asteptat! Dr. House se terminase, eram intristata foc! Si mi-am amintit de sotia fostului meu coleg, exact cea de care aveam eu impresia ca nu voi avea in vecii vecilor amin nevoie in privinta sanatatii. Mi-a salvat nervii, mi-a stabilizat tsh-ul, am nascut un pui frumos, sanatos si destept. Spune singur si neajutat de nimeni, mama-pipi! Dar nu cand face el! Iei! Inchei acolada mentionand ca tot ea mi-a spus ca-n momentul de fata, nu de la tiroida mi se trag gandurile negre. Trebuie sa ma mai angajez o data, poate dau peste un coleg casatorit cu un psihiatru! Genul e neimportant! Momentele mele de respiro s-au datorat Sofiei. Cand ruleaza la televizor, stau strumfii mei ca doua statuete, nici nu clipesc. La fel se intampla si cand apare Henry Dragomonstrul. Sanatate si viata lunga producatorilor!

Gospodiva pe Ecrane


Stiti ce se intampla cand madama simte ca i s-ar potrivi o gaura de sarpe intru hibernare? Pleaca el in delegatie, trei zile si doua nopti! Aproape ca-n povesti! Si raman singura cu doi copii si-un catel! Vorba unei prietene, mi i-am dorit, nu ma plang! Nu, imi vine sa urlu, de-a dreptul, analizand situatia. O pereche de bunici la mii de kilometri distanta, maica-mea, mai aproape, doar nu foarte, dar cu un picior paradit pe veci, nici vorba sa mai poata zburda ca o caprioara dupa nepotelul dinamita. Surioara lui s-ar juca cu orice faptura pamanteana ce nu prezinta vreo legatura de sange, cat de mica, asa cum ar plimba, in continuare, orice catel care nu-i al ei! Bona pe care-am creditat-o cu increderea mea s-a indragostit si s-a mutat din oras. Situatia nu-mi ofera nici macar o crapatura, cat de mica, spre mult dorita gaura, trebuie sa fiu la datorie. Si sa nu uit sa precizez ca el, in mare marinimia lui n-a plecat inainte de-a ne lasa o oala cu un lichid amarui, in care pluteau niste legume printre multe verdeturi si niste bucatele de carne. Si doua conserve de pateu, ca nu se stie niciodata! Uite-asa, n-am murit de foame.