Urzeala Tronurilor


Buna dimineata tuturor, sper ca sunt singura care s-a trezit inainte de ora zece sau sunt? Oricum, suntem curioase ce mai cititi voi in momentul de fata si sa va provocam la o discutie. Cati dintre voi ati citit Urzeala Tronurilor de George R. R. Martin sau ati vazut toate cele 5 sezoane ale serialului? Stiu ca este cel mai vizionat serial de pana acum si absolut toata lumea vorbeste de asta, de ce anume s-a intamplat in ultimul episod sau de faptul ca exista destul de multe neconcordante intre carte si film. Pe mine tare ma tenteaza sa incep primul volum dar sunt descurajata de lungimea lui. Nu stiu la voi cum este, dar la cartile mai mari de 500 de pagini sa zicem, incep sa fiu stresata si stau sa calculez cate pagini mai sunt pana la final, oricat de interesanta ar fi cartea. Deci, voi ce parere aveti?

Gena lui Isis de Traci Harding


Mai stiti cartea aia imensa pe care v-am aratat-o intr-o postare? Ei bine, am terminat-o acum o saptamana, dar nu eram singura daca sa fac sau nu o recenzie pentru ca este destul de greoaie. Oricum, o sa fac tot ce pot. Lillet du Lac este o preoteasa a secolului XIII, fiica a lui Isis, ce are datoria de a returna doua vestigii de mare importanta pentru ordinul ei stravechi, cat si pentru intreaga omenire. In drumul ei spre Egipt, acompaniata de cavalerul Albray, ea iti scrie memoriile intr-un jurnal ce va fi descoperit in era noastra. Ashlee Granville a fost dintotdeauna diferita de ceilalti, ea poate vedea corpul de lumina al fiintelor. De mica, dupa un eveniment neplacut, a fost crescuta de cel mai renumit medium din Anglia, iar atunci cand paseste in sfarsit in sociatatea secolului XIX, la optsprezece ani, viata ei ia o intorsatura drastica. Impreuna cu stafia cavalerului Albray pleaca in calatoria vietii ei pentru a afla misterul Genei lui Isis, cat si al stramosilor ei. 


Mia Montrose, un arheolog renumit, pleaca spre Egipt pentru a participa la descoperirea secolului XXI, explorarea Templului lui Isis. Citind jurnalele stramoaselor ei, Lillet si Ashlee, afla ca viata ei de zi cu zi s-a schimbat total de cand s-a hotarat sa lucreze pentru un anumit domn Molier. Ajutata de Albray si de cunostiintele celor doua fiice ale lui Isis, ea pleaca intr-o aventura ce poate schimba lumea pe care o stim. Gata, am facut-o! Nu stiu cum suna pentru cei care nu au citit cartea, dar va asigur ca este absolut uimitoare. Desi este destul de lunga, tot am terminat-o foarte repede. De asemenea, inca un aspect care mi-a placut a fost faptul ca te face sa gandesti si nu iti da raspunsurile direct. Nu pot spune ca este o carte pe care oricine ar savura-o, dar daca esti un adept al istoriei, aventurilor si al fantasy-ului, atunci nu stiu ce mai astepti!