Cate ceva despre Hernia Inghinala


In urma unui tesut conjunctiv subtire, cand organismul, din diverse motive, impinge peritoneul inspre intestine iar legaturile existente aici de nervi sau vase se rup, nerefacandu-se apoi, apare hernia inghinala. Aceasta are un aspect de umflatura, este deseori insotita de o durere usoara si necesita operatie, neavand posibiliatea de a se retrage, trebuind inchisa cat mai repede dupa detectare, pentru a evita complicatiile ce va pot pune viata in pericol. Mai trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de hernie inghinala anume cea congenitala si cea dobandita, ambele avand atat simptome cat si tratament identic: Hernia inghinala congenitala apare in randul copiilor din cauza neinchiderii diverticulelor in perioada de crestere, deficienta ce, de multe ori este ereditara; Hernia inghinala dobandita apare in randul adultilor de aceasta data si este cauzata de exercitarea unei presiuni cum ar fi activitatea fizica grea, cantatul la instrumente de suflat, tuse prelungita si chiar sarcina deoarece fatul, in dezvoltare poate presa diverse pucte sensibile ale corpului mamei; Hernia inghinala este destul de usor de detectat ea constand, asa acum spuneam, intr-o umflatura (palpabila) la nivel inghinal. 


Desi durerile provocate de hernie nu sunt unele acute, ele se accentueaza la incordarea muschilor si numai in stadii avansate apar simptome precum greata sau varsaturi, simptome pe care daca le prezentati, trebuie sa va adresati urgent unui medic specialist, deoarece acestea sunt conformarea  faptului ca nu numai existenta hernia ci si riscul blocarii sale, fapt ce poate conduce la complicatii grave sau chiar deces; Operatia herniei si nici recuperarea nu sunt complicate decat i cazul herniilor blocate, caz in care interventia in sine este ceva mai complexa. In cazul unei manifestari normale a afectiunii, hernia inghinala se inchide, la adulti, printr-o interventie laparoscopica, printr-o incizie extrem de mica iar la copii prin operatie in ambulatoriu. Desi nici boala in sine si nici operatia sau recuperarea nu sunt unele anevoioase (in prima faza), hernia inghinala nu trebuie trata cu indiferenta ci remediata conform recomandarilor medicale, ferindu-va astfel de neplaceri cauzate de starea sanatatii proprii in viitor. Mai multe detalii despre hernia inghinala puteti gasi pe  www.vivat-familia.ro

De ce ajung Sa te caut?


Tot ce mi-a ramas dupa toata experienta aceasta e imposibilitatea de a mai simti dragostea, ura, speranta. Ironic, am devenit tipul de persoana ce o ridicularizam în comentariile mele anterioare si am aflat cum e sa indiferent. E altfel... E prea rece. Carari stranii s-au asezat dinaintea mea, iar eu trebuie sa-mi continui nenorocitul drum. Soare nu gasesc nici macar pe una, pe fiecare riscând sa pierd câte ceva important si nu e nimeni în stare sa ma directioneze. Ard de nerabdare sa fac odata primul pas, dar lampasul ce îl port în mâna îmi tortureaza ochii, nu-mi arata decât cu doi pasi dinaintea mea si nu ma pot decide. Liniste... trebuie sa ma aleg chiar azi, aleg ceea ce trebuie sa devin. Enigmatice senzatii mi-au prapadit corpul, dar în timp ce alegeam sa decad iarasi pentru ore-n sir, învatam sa mi-l descatusez. Visele mele claustrofobe devenau dansuri sumbre, ciudatenii pe care nu le-as fi îmbratisat fara... Universul se comporta straniu în preajma mea. Nu mai scriu aici. Ai înteles ca eu nu pot sa-mi arat tristetea, caci m-am obisnuit sa nu las nici un strop de lumina pe trupul meu ca sa nu mi se afle trecutul, nici fericirea, iar aceasta din urma nu am mai simtit-o de ani întregi. Fericirea pentru mine a devenit o enigma... Completa nu m-am simtit niciodata. Xilofon fara baghete, lemn crestat în nestire, scândura subtire, aschie sub unghie, cuvânt pe fata. Diavolul întotdeauna e în detalii, s-a cuibarit în litere de nepatruns, iar ochii care vor sa vada vor gasi o cale sa îl gaseasca. Salveaza-ma! El e cel pe care îl caut iar si iar, si se pare ca nu ma voi satura niciodata sa ma ranesc! Asa se întâmpla când esti prins între doua lumi... Alegi sa te ranesti pe tine, înloc sa-i ranesti pe altii.