Despre catalogul Scolar electronic


Un catalog scolar electronic este un script web util parintilor oferind comoditatea de a verifica notele copilului de acasa. Catalogul este alcatuit din trei sectiuni distincte: 
  • Zona Parintelui: Prima pagina ofera, prin simplitatea sa, o usoara cheie de acces a parintelui catre notele copilului. Accesul se va face pe baza CNP-ului, Daca CNP-ul va fi introdus de 3 ori gresit, se va interzice accesul persoanei respective la site timp de doua ore. Pot fi vizualizate toate cadrele didactice si clasa la care sunt diriginti. Vor fi afisate datele de contact ale unitatii de invatamant. In sectiunea “Clase” pot fi vizualizate toate clasele cat si numarul elevilor din acea clasa. Cick-ul pe una din clase va genera o lista cu toti elevii acelei clase. Odata introdus CNP-ul va fi afisata lista cu notele elevului, numarul de absente si instiintari. In cazul in care sunt instiintari noi va aparea o alerta care va anunta parintele ca exista instiintari care sunt necitite. 
  • Zona Profesorului: Adaugare Note. Se va selecta clasa la care se doreste adaugarea notelor. Dupa selectarea notei si tipului notei se va apasa butonul “Adauga”. Pentru a adauga o nota mai multor elevi se vor bifa elevii la care se doreste adaugarea notei folosind casuta din stanga numelui si se va folosi formularul din josul paginii. Procesul de adaugare este identic cu cel de adaugare a unei note individuale. Pentru selectarea tuturor elevilor se va folosi casuta din stanga sus; Adaugare Absente si Instiintari. Se va selecta clasa la care se doreste adaugarea de absente sau instiintari si ulterior elevul.
  • Zona Administratorului: Zona de unde se va administra tot sitemul site-ului. Administrare Materii, Clase, Profesori, Elevi, Note. Administratorul se va ocupa cu adaugarea tuturor informatiilor necesare functionarii in parametrii normali a Catalogului virtual. 
Pe acest catalog scolar electronic avem la dispozitie o varianta demonstrativa a unui catalog scolar virtual care cuprinde toate optiunile de mai sus.