Jurnal de Calatorie - Castelul Bran


În aceasta perioada vacantele sunt la mare cautare. Fiecare dintre noi, în ciuda crizei, încearca sa evadeze putin si pâna la urma, reuseste. Va salutam din Bran data trecuta, nerabdatoare sa ajung la Castelul Bran si Peles. Recunosc, nu fusesem niciodata si asteptam oarecum febril întâlnirea cu... Dracula. Într-o curte imensa si foarte frumoasa am regasit Castelul Bran, situat între Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data. Pe buna dreptate deoarece am regasit un simplu muzeu i nicidecum misterul pe care cu totii îl cautam. Desi am încercat sa nu fiu cârcotasa, nu m-am putut abtine sa nu ma mir de faptul ca investim atât de putin însa asteptam atât de mult. Cred ca „celebrul” Castel Bran ar fi avut mult mai multi vizitatori daca cineva s-ar fi gândit sa profite de legenda. Asa cum italienii fac din orice piatra un monument istoric, românii fac doar din amintiri - „era odata însa nu s-a mai facut nimic în ultimii ani, a ramas în paragina”. În schimb, adevarata surpriza a venit de la Peles - aflat în Sinaia, construit între 1873 si 1914. Despre acesta, data viitoare. Fara îndoiala însa, cu frunza plagiata sau nu, România merita atentia noastra!

Rulmenti Industriali de Calitate


Binecunoscuta firma As Industrial comercializeaza deja de ani buni pe piata romaneasca toata gama principala de rulmenti industriali, constand in rulmenti axiali, rulmenti radiali, rulmenti  liniari, rulmenti cilindrici, rulmenti  oscilanti, rulmenti cu bile, rulmenti conici, rulmenti cu ace si nu in ultimul rand rulmenti cu role, precum si articulatii sferice. Toate aceste tipuri de rulmenti industriali sunt folositi pentru utilajele industriale din domeniul naval, energetic, minier, siderurgic, ajutandu le sa functioneze corespunzator. Fiind o parte foarte importanta a unui utilaj, este necesar ca piesele de acest gen sa fie sigure, de o calitate buna si durabile deoarece in caz contrar in loc sa ajute la o buna functionare a utilajelor industriale poate colabora la deteriorarea lors au a unor eventuale accidente. As Industrial a castigat increderea clientilor inca dinainte de a fi o firma recunoscuta pe piata distribuitoare de rulmenti. 
Acest lucru a fost posibil datorita calitatii si fiabilitatii produselor pe care le ofera dar si promptitudinii cu care raspund oricarei solicitari. Dupa aproape 30 de ani de experienta in domeniu aceasta firma a deventit cea mai importanta distribuitoare de  rulmenti atat in Bucuresti cat si in tara, atat pentru varietatea produselor oferite ce se muleaza pe orice nevoie cat si pentru rapiditatea cu care a raspuns intodeauna nevoilor fiecarui client in parte indiferent de tipul sau cantitatea de rumenti comandata. Pe langa aceste atuuri, As Industrial ofera si consiliere in ceea ce priveste atat piesele, cat si disponibilitatea lor pe stoc sau alte informatii de care puteti avea nevoie daca va aflati intr o dilema in ceea ce priveste piesa potrivita utilajului detinut. Toate aceste servicii oferite cu profesionalism se completaza cu preturile avantajoase practicate facand firma una cu adevarat profesionista in domeniul in care activeaza.