La Fel de Unic


Am fugit intodeauna de „general” desi cred ca de cele mai multe ori nu l-am inteles ca fiind antonim pentru „unic”. Cred ca suntem intr-o lume in care ne dicteaza pana la urma, fiecare gand si fraza pe care le formulam. E drept ca vrem intodeauna sa spunem ca suntem originali si cea mai frumoasa teorie psihologica sustine acest lucru. Credem cu ardoare ca nu mai e nimeni ca noi. Asa este, oricat de surprinzator ar parea! Pana intr-un moment. Fie ca este vorba despre acea clipa cand renuntam la noi, gasindu-l pe celalalt; uitam ce gandeam absorbiti de ce spun altii; refuzam ce traiam dorind traiul altora; renegam cine eram vrand sa fim altcineva ori pur si simplu, despre momentul in care ne dorim schimbare, totul se petrece in defavoarea noastra. Si astfel din „unici” devenim „la fel”. Ce se intampla atunci? Individualitatea noastra dispare, prioritara devenind o alta putin familiara dar straniu de atractiva. Oricat ne-am dori, nu e costumul lui Superman, nu vine ca turnata cu toate ca ne indesam sufletul, ne chircim degetele, ne micsoram mintea. Ne dam seama mult prea tarziu ca am trait o viata intreaga in papucii altcuiva si nici macar nu ne-am pus o soseta in plus sa mergem mai bine. Pasim cu pasii altuia, gandim cu mintea comuna, simtim cu eticheta care ne defineste „impreuna”. La final, ne dam seama ca suntem un produs contrafacut. 

Modele de Baterii pentru Baie


Chiar daca la prima vedere poate nu par foarte importante ca si model, bateriile sanitare din baie, au si ele rolul lor atat practic cat si de a contura designul interior creat in baie. Alaturi de un mobilier de baie potrivit si ales cu bun-gust bateria pentru chiuveta sau cada poate fi un element in plus ce infrumuseteaza aspectul general. Pentru baile moderne se gasesc baterii de baie cu modele din cele mai inedite dar si mult mai usor de folosit decat cele clasice cu doi robineti cu care se chinuiau bunicii sa potriveasca temperatura apei potrivite pentru spalare. Pe langa usurinta cu care se folosesc cele cu clapeta, mai exista un model, ce revolutioneaza notiunea de spalare din punct de vedere igienic, comod si economic, anume bateriile cu senzori pe care nici macar nu terebuie sa le atingeti pentru ca apa sa curga exact cat aveti nevoie, temperatura fiind fixata dinainte.


Chiar si in cazul in care aveti probleme cu apa calda la bloc sau casa, exista o solutie, tot in cadrul bateriilor de baie, baterii cu termostat, ce au capacitatea de a incalzi instant apa in momentul in care o porniti. Dupa cum observati tehnologia si a pus amprenta si asupra obiectelor sanitare facandu le mult mai la indemana utilizatorilor si odata cu acest salt, evident s au modificat si modelele. Astfel, dupa caracteristicile tehnice ale unei baterii de baie urmeaza sa cautati modelul care va este pe plac. Varietatea este extrem de mare, incat orice culori ati avea in baie si oricat de elegant sau minimalist este decorul sau mobilierul sa puteti gasi ceva pe masura. Formele bateriilor sunt din ce in ce mai sofisticate iar adaosul de leduri colorate la unele dintre ele face dintr-o simpla baterie pentru baie o adevarata piesa de decor ce va atrage atentia intr-un mod placut.